Environ

Doel van Environ?

Het chronisch tekort aan vitaminen en antioxidanten dagelijks in de huid te corrigeren.  Vaak is de afbraak van de vitaminen in de huid groter dan de toevoer waardoor de huidproblemen of voortijdige veroudering ontstaan. 

Met Environ bereiken we een gezonde huid door de oorzaken van de huidcondities of huidproblemen aan te pakken en niet slechts de symptomen. Dagelijks worden onder invloed van externe factoren de vitaminen in de huid afgebroken. De Environ producten en behandelingen vullen dagelijks dit tekort van vitaminen en antioxidanten aan waardoor de cel- en huidfuncties genormaliseerd worden. Daarnaast heeft Environ zich gespecialiseerd in opname technieken zodat de ingrediënten dieper in de huid komen (DF apparaat). 

Dr. Fernandes

De verwerking van vitamine A in huidverzorgingsproducten betekende een revolutionaire ontwikkeling; het leverde tal van voordelen op voor de door zon beschadigde huid. Plastisch chirurg Dr. Des Fernandes was in de jaren '80 één van de eersten die vitamine A in voldoende hoge concentraties gebruikte om de kwaliteit van de huid wezenlijk en zichtbaar te verbeteren. Dit plaatste Environ® aan de top in huidverzorging. Dr. Des Fernandes ontwikkelde een sterke interesse voor de fysiologie van huidkanker en de huid als gevolg van het overlijden van twee jonge patiënten veroorzaakt door melanoom. Door zijn onderzoeken ontdekte hij dat vitamine A essentieel was voor het behoud van een gezonde huid en hij was vastberaden om een gamma van huidverzorgende producten te ontwikkelen die het behoud van een gezonde huid zouden garanderen. De firma Environ® Skin Care, werd in 1990 opgericht door Dr. Fernandes en spoedig breidde hij het aantal producten uit tot een compleet huidverzorgingsgamma. Environ® heeft als missie om door middel van wetenschappelijk gefundeerde en geavanceerde technologieën, huidverzorging te creëren voor zowel mannen als vrouwen, jong en oud, zelfs voor kinderen, die geschikt is voor elk huidtype en elke huidskleur. 

Het belang van vitamine A

Vitamine A is de centrale drijvende kracht in de ontwikkeling van normaal, gezond lichaamsweefsel bij de mens en van alle delen van de huid. Vitamine A helpt cellen in de basale laag (verzorgt voeding en zuurstof van de cellen) om nieuwe functionele cellen aan te maken die migreren naar de opperhuid erboven. Dit proces vindt gemiddeld één keer in de maand of in de vijf weken plaats. Zonder vitamine A zou dit niet doeltreffend en gezond gebeuren. Er zouden geen functionerende lagen gevormd worden.De huid wordt dun omwille van een algemeen tekort aan vitamine A, beschadiging door de zon, verlies van geslachtshormoon, algemene veroudering en een overvloedige blootstelling aan cortisone. Als je de huid niet helpt door ze goed te voeden met alle elementen die bijdragen tot een gezond celgedrag, dan zal je een slecht gevoede huid krijgen.