Ionzyme DF apparaat

Tijdens de Electro-Sonic gezichtsbehandelingen werk ik met het Ionzyme DF apparaat. Dit apparaat verbetert de opname van de actieve ingrediënten die in de serums van Environ zitten en geeft onmiddellijk een zichtbaar resultaat op alle huidcondities. 

De meest verse, meest actieve vormen van vitamine A, C en anti-oxydanten worden met behulp van geluidsgolven en kleine elektrisch geladen deeltjes in de onderste huidlagen gebracht. Op deze manier wordt de collageenproductie gestimuleerd waardoor lijntjes verzachten en de elasticiteit toeneemt. Tevens wordt de hydratatie verhoogd. De Electro-Sonic behandelingen zijn geschikt voor alle huidtypes en zijn zeer doeltreffend voor de door zon beschadigde huid, pigmentatie, voortijdige veroudering, droge huid en littekens. 

Het Ionzyme DF apparaat kent twee behandelmethoden:

Intermitterende Iontoforese

Met deze behandeling wordt de huidopname van de actieve ingrediënten uit de serums verhoogd door gebruik te maken van gepulseerde elektrische stroom. De snel trillende galvanische stroom splitst de actieve ingrediënten in geladen deeltjes (ionen) en stuurt die naar de cellen.
Bij de behandeling met de Iontoforese, waarbij de opname van vitaminen wel tot 400% vermeerderd, kunnen relatief grote oppervlakken tegelijk worden aangepakt, zoals het gelaat of de nek met behulp van het alginaat masker of een gaas.

Laagfrequentie Sonoforese

Met deze behandeling wordt de huidopname van de actieve ingrediënten uit de serums verhoogd door middel van geluidsgolven. Deze geluidsgolven creëren fysieke kanaaltjes opdat de geladen deeltjes beter hun "weg vinden" in de cellen.
Met de Sonoforese worden kleinere oppervlakken, zoals de bovenlip en kraaienpootjes, littekenweefsel en pigmentatie aangepakt en kan de opname van de actieve ingrediënten uit de serums tot wel 40 keer verhoogd worden. Het handstuk van het Ionzyme DF apparaat heet ook wel 'Probe'.